Dags för playoff 2 – och så här slutar det

Blogg

Kristianstad höll sin vana trogen på att göra fiasko redan mot slutet av allettan, men räddades där av Tingsryd i sista omgången. Sedan höll man på att dratta på ändan mot Helsingborg, men mitt tips gick om intet när KIK säkrade 2–1 i matcher. Som tack för att Tingsryd räddade KIK kvar för nu KIK fördel av hemmaplan i sin lada på söndag i händelse av en tredje match. Som om det inte vore nog för Taifs del att KIK är denna säsongs bogeyteam med poängfördelningen 11–1 i skånsk favör så här långt.
Det här blir en tuff fajt mellan ett uppåtgående Tingsryd med extrem press på sig och ett KIK som nog bara njuter nu och som helt enkelt måste ha ett psykologiskt övertag att dra nytta av. Min dröm är att få bevaka en kvalserie med två kronobergslag, men jag tror att det kan bli svårt. Dessutom kan Troja och Tingsryd mötas i PO3.
Men, tipset: Tingsryd vidare med 2–1.

Troja är på samma sätt som Tingsryd förfördelat mot Piteå, den gamla plantskolan som slutade fyra i sin alletta men som nu alltså ges en eventuell tredjefajt på hemmaplan tack vare de idiotiska rankningsreglerna jag skrivit om här.
Det positiva är att detta inte betyder något. Det spelar ingen roll var en tredje match avgörs eftersom det inte kommer att bli någon tredje match. Troja kommer att blåsa Piteå av banan, först med stora siffror i Sunnerbohov och sedan med lite mindre siffror i Norrland. Men likväl går Troja vidare med 2–0. Det är jag mer övertygad om än att Taif tar sig vidare.

Resterande fajter står mellan Västervik-Hudik, där Västervik kommer att vinna – troligen i två raka – och Huddinge mot Östersund där jag tror att Östersund går vidare.