Den perfekta ligainledningen

Blogg

Måltorka i Växjö.
Javisst.
Men är det någon som på allvar tror att den kommer att bli särskilt långvarig med den roster Sam Hallam förfogar över?
Inte jag.
När jag studerar SHL-tabellen när nästan alla lag lirat tre matcher var kan jag mest konstatera att vi fått en ligainledning som för den stora massan är mer intressant än vad vi kunde hoppas på.

De närmast utskällda Mora och Timrå har tagit poäng två av tre gånger. Timrås skräll mot Växjö var inte en isolerad företeelse utan följdes direkt upp av två snarlika: först samma lags 2–0-ledning som blev till en poäng uppe i Skellefteå, sedan Moras fullkomligt ofattbara vändning till tre säkrade poäng med två sekunder kvar i Scandinavium.
Detta att snabbt samla in hö i ladorna för nykomlingar och nederlagstippade är en livsviktig förutsättning för att vi inte ska få ett nytt Karlskrona under blekingarnas debutår i ligan.
Det insamlade poängkapitalet kommer att behövas när mörka november slår till och de bredaste trupperna visar sin klass och tål skador på ett helt annat sätt än de grundare lagen.

Hur intressant är det då inte att superduperhajpade Rögle står med svidande 3–14 i målskillnadskolumnen, sist i tabellen och där alla undrar om det verkligen inte är Eldebrink som står kvar i båset. Redan nu, givet det klena försvarsarbetet, har bröderna Abbott ställts inför en tidig minikris i Ängelholm som blir mycket intressant att studera.

För att inte tala om Tommy Jonssons rövarstart som comebackande SHL-coach. Tre segrar på lika många försök och Linköping har till mångas förvåning snott åt sig en tidig ledartröja. Kan LHC-flowet hålla i sig och i så fall hur länge? Kan flygningen under radarn bli den faktor som åter förvandlar Linköping till ett topplag över tid?
Vi har sett ett Djurgården som både lyckats vara anmärkningsvärt ineffektiva i Göteborg som fasansfullt skoningslösa som i 8–2-segern borta mot Örebro.

För övrigt ett Örebro som fram till dess inlett förtroendeingivande med två raka segrar.
Mitt eget seriesegrartips Färjestad har också fått känna på hur det är att trampa på minor. 1–4 nere i Malmö var knappast vad värmlänningarna räknat med när bussen började rulla mot Skåne.
En ligainledning med en på sina håll tämligen oväntad utgång där den tippade botten spelat som om de aspirerar på toppen.
För intressets och spänningens skull kan det knappast bli bättre.