Intervju med Rakhshani och sågning av hockeyettan

Blogg
Rhett

Kommer den här mannen tillbaka? Läs vad han säger om livet som petad. Foto: Lars-Göran Rydqvist

Jag besökte Vida Arena dagen efter SHL:s återstart. En återstart som blev ungefär exakt precis som jag väntat mig: en inledning där Växjö föll tillbaka i gamla synder, en fortsättning där laget reste sig och en avslutning där linjerna som gav fem raka segrar kunde skymtas.
Ett kort men hårt och intensivt tisdagspass genomfördes på onsdagens senförmiddag på Vidas is med mig som ett av vittnena på läktaren. Det var mycket två-mot-två, mycket närkamper, mycket täcka, störa, skymma, styra framför mål och det såg ut att kugga och tajma ganska bra.
Efter passet vandrade spelarna ut i spelargången och omklädningsrummet, en efter en. Vissa dröjde sig kvar längre än andra, för att nöta specialträning. Den som fanns kvar längst av alla var mannen med #49 på ryggen: lagets i skrivande stund trettonde forward som hittills förgäves letat efter formen och som de senaste fyra matcherna klockats för totalt åtta minuter och 31 sekunders istid.
Jag fick vänta en bra stund på min intervju men till slut lämnade Rhett Rakhshani isen och snackade om sin jobbiga situation. Intervjun, som innehåller både raka frågor och svar, och matchguiden inför Modo–Växjö kan du läsa här.

Jag gjorde även en tv-intervju med Sam Hallam inför morgondagens tripp till Ångermanland. En intervju som sändes i samband med Powerplay, med Daniel Rydström och mig i Studio Smp. I veckans avsnitt förklarar jag bland annat varför hockeyettan för närvarande förtjänar ett kok stryk. Sändningen hittar du genom att klicka här.