Intressanta ingångsvärden inför Linköping–Växjö Lakers

Blogg

Linköping har hittills varit för Växjö Lakers vad Färjestad var under fjolårets grundserie: ett oväntat enkelt byte. Samtliga fyra matcher har vunnits av de orangea efter 4–2 och 5–4 (sudden) i Vida och 6–0 och 5–3 i Saab Arena. Detta är en av flera mycket intressanta sviter och infallsvinklar inför kvällens femte och avslutande möte i Östergötland.
Några andra högintressanta ingångsvärden är dessa:

Supernollornas möte. David Rautio och Cristopher Nihlstorp toppar båda shootoutstatsen med fem hållna nollor vardera. Jag vill se en duell mellan en inspirerad Torpet och en Rautio med spektakulärt förädlad sms-teknik i kväll.

Stjärnornas möte. Sju av de 20 första i poängligan spelar i antingen LHC eller VLH. Vi har totala ledaren Jeff Taffe (55 pinnar), vi har skytteligaledaren Broc Little (27 kassar) och backarnas poängligaledare Cory Murphy (37 poäng). Vi har en Robert Rosén som skjutit sex mål på de fem senaste matcherna och en formtoppad Mattias Sjögren som gjort åtta poäng på senaste fem. Sedan har vi formstarka killar som Nick Johnson, Tuomas Kiiskinen, Jacob MicFlikier, – listan över sevärda spelare kan göras hur lång som helst och därför talar mycket för en sevärd match.

Vem ska göra PP-mål på LHC? När Mattias Janmark gjorde Frölundas 2–0-mål på David Rautio den 17 januari satt Mattias Bäckman och tittade på från utvisningsbåset. Därefter har Linköping radat upp makalösa elva matcher i rad utan att släppa in ett enda boxplaymål. Laget är oerhört spelskickligt i spelformen för tillfället och frågan är om Växjö med fem gjorda PP-mål senaste fem matcherna kan förstöra sviten.

På Linköpings hemsida (klicka här) framgår att Anton Karlsson och Magnus Johansson är tillbaka i laget efter skada respektive sjukdom. Från Växjölägret (klicka här) konstateras att en slutlig topp 6-plats kan säkras i kväll.