Peakar svensk hockey just nu?

Blogg

Karlskrona går upp i SHL ena veckan, efter en mysrysare mot Västerås.
Malmö reser sig som Fågel Fenix, med hjälp av en massa tur och en del skills och går vidare till ett hysteriskt direktkval mot Leksand. Och i samma slutspelsserie tar sig nykomlingen Vita Hästen hela vägen fram till en fajt i bäst av sju ronder mot självaste Modo.
I SM-slutspelet chockas Frölunda och Luleå, HV är på god väg att lura Linköping på semifinalgodis och Örebro bjuder upp till dans mot Växjö. Bara Mästarna är förutsägbara nog att ta sig vidare med 4–0.
Och ett par våningar under, i kvalet till allsvenskan, spelas ett hittills superjämn serie med storheter som AIK och Södertälje.
TV sänder från varenda match, det är bra publiksiffror på nästan alla ställen och det känns ta mig sjutton som julafton varje dag för oss hockeyälskare.
Mitt i de dagliga adrenalinkickarna finns det en fråga som ligger och gnager långt där inne.
Peakar svensk hockey just nu?
Är detta det sista vi ser av den totala dramatiken och oförutsägbarheten?
Tänk framåt ett år och vad har vi?
En 14-hövdad SHL-skara där två lag behöver försvara sin skans över sju matcher mot de allsvenska topparna efter 52 ronder. Hur står sig SHL i konkurrensen då, när man redan nu har enorma problem att få svenska spelare att stanna kvar i Sverige? Blir expansionen en form av alltför utspädd dryck, där innehållet tappar sin sötma?
Ett allsvenska, dränerad på det mesta av skills och storsatsande utmanare och med ett tv-avtal som kanske ger halva pengen och kanske med ett eller flera lag som försvunnit från hockeykartan på grund av konkurs eller utebliven elitlicens.
Behöver lagen ens kvala till allsvenskan nästa vår, eller görs en panikomläggning och återgång till det gamla systemet med en söder- och en norrallsvenska för att minska resekostnaderna? Och uppgifterna som säger att hela hockeyettan är ett enda blödande sår – stämmer de och i så fall: vilka blir konsekvenserna?
Ska vi njuta medan vi kan av den tokiga hockeyvåren 2015 eller ska vi hoppas att fler tokvårar följer efter den här?Vi får se.
Först ska jag se Örebro–Växjö i kvartsfinal fyra följt av en fredagstur till Scaniarinken och Södertälje–Tingsryd innan jag vänder åter till Kronoberg för kvart nummer fem. Är det julafton varje dag så är det.