Supergalna chocktipset: Så slutar kvalserien till allsvenskan

Blogg

1. AIK
Fick i veckan beskedet att rekonstruktionen fortsätter och att klubben åtminstone tills vidare undviker konkurshotet. Därmed återstår bara hedern. Det som skadats ska återställas och det räcker inte med en fjärdeplats. Gnaget ska vinna den här serien, av ren princip, och det kommer man att göra.

2. Tingsryd.
Cupmonstret från smålandsskogarna har slukat allt som kommit i dess väg och den där extra miljonen som lagts på att förstärka laget betalar nu på allvar av sig. Surfar på en våg av framgång efter 3 x 2–0 i playoffspelet och kommer att imponera också under kvalserien. Jämnheten fäller avgörandet och jag tror på en andraplats.

3. Sundsvall.
Har smugit sig fram utan att egentligen behöva testas mot riktigt stålhårt motstånd. Sådant har man framför sig nu och det är precis detta medelpadingarna gått och väntat på. I drömmens kristallkula har funnits derbyn mot Timrå under en längre tid och den på sina håll mycket erfarna truppen fixar det här galant.

4. Västervik.
Jag måste lägga in en eller två dunderskrällar, annars är det ingen som ens noterar ett sånt här subjektivt tips, men Västervik har faktiskt något stort på gång. Jag tror absolut inte att Vikarna är vare sig nöjda eller mätta med vad som åstadkommits hittills. Klubben vill upp – och med lite flyt och studspuckar åt rätt håll tokskräller man hem fjärdeplatsen.

5. Södertälje.
Här kommer dunderskrällen nummer ett och en placering som lär få mig idiotförklarad och psykundersökt i flera kretsar. Men någon måste råka illa ut i ett tips och den här gången går det ut över Sportklubben. Att SSK redan är klart för allsvenskan har klubbledningen sagt, men det är de bevisligen inte. Favorittippat när säsongen började, men har sedan jul knappt slagit en passning rätt. Ju större de är, desto tyngre faller de, och det skulle inte förvåna mig om ett demoraliserat SSK trollar bort det här också genom att glida omkring på en skridsko mot igelkottförsvar.

6. Pantern.
Hit men inte längre, känns det som. Jag tror inte att en månads vila gjort Panterns unga testosteronstinna trupp gott. Jag tror att Malmölaget blir en flopp i kvalserien och att inte ens den klaustrofobiska Kirsebergs ishall kommer att skrämma bort motståndarna. Det blir division 1 för pantrarna nästa år.